Exemple:
– vânzare
– înregistrare
– vizualizarea unui anumit număr de pagini
– ajungerea la o pagină (de ex. contact)
Utilitar pentru urmărire conversii: Google Analytics
In general, o conversie este reprezentata de o vanzare. Practic, magazinele online care vand produse sau servicii, considera ca au facut o conversie, in momentul in care utilizatorul a intrat pe site prin intermediul unei reclame Adwords( sau prin intermediul cautarilor Google ) si in urma vizitei a cumparat ceva, efectuand plata.
Vanzarile nu sunt singurele metode prin care se poate face o conversie, insa. Conversia se face in momentul in care cel care isi face reclama isi atinge scopul, iar de multe ori, scopul celor care se promoveaza nu este doar acela de a vinde.
Conversii se mai pot face si in urmatoarele situatii:
La inregistrare. Daca cineva isi face cont pe siteul promovat, acest lucru poate sa fie considerat o conversie, deoarece persoana respectiva a dorit sa pastreze contactul cu siteul pe care tocmai l-a vizitat si chiar daca nu a cumparat nimic,in momentul in care a intrat, sunt sanse mari sa cumpere pe viitor sau sa genereze alte beneficii.
La vizualizarea unui anumit numar de pagini. Vizualizarea unui numar de pagini de pe situl promovat poate sa fie considerata conversie, in conditiile in care asigura administratorul siteului de faptul ca persoana care a intrat este cat se poate de interesata de continutul pe care l-a gasit. In plus, vizualizarea unui numar de pagini poate fi considerata conversie pentru site-urile care vand reclama, deoarece cu cat au mai multe vizualizari, cu atat pot castiga mai multi bani.
Ajungerea la o anumita pagina. Conversie poate sa fie considerata si ajungerea la o anumita pagina, cum ar fi pagina de contact, care reprezinta o garantie ca vizitatorul este interesat de continuarea relatiei cu siteul pe care il viziteaza. Un exemplu ar fi firmele de termopane, unde vanzarile nu se pot face online, insa calculul unor dimensiuni pentru termopane sau accesarea paginii de contact poate sa fie o garantie a faptului ca vizitatorul este interesat de cumparaturi.
Conversiile se pot urmari cu un utilitar de la Google, denumit Google Analytics. Aici se pot descoperi foarte multe statistici despre vizitatorii siteului si despre modul in care acestia se comporta in felul vizitei. In felul acesta se poate descoperi cu usurinta care este rata de conversie si chiar se poate optimiza siteul in asa fel incat aceasta rata sa creasca.
Atentie! Nu trebuie sa oferiti acces la contul Google niciunei aplicatii, indiferent ca este vorba de accesul la Analytics sau la Adwords!