Tehnologii folosite: html, css, js, ajax, php, mysql.

Softurile / Programele online de tip calculator termopane reprezintă una dintre soluţiile cele mai practice pentru a găsi termopane ieftine în Bucureşti sau în alte localități din țară. Acestea te ajută să îţi faci o idee cât mai clară în legătură cu preţurile termopanelor astfel că în urma comparării mai multor oferte te poţi orienta spre cele care reflectă cel mai bun raport calitate-preţ.

Calculator termopane
Exemplu implementare site de tip Calculator termopane

O altă soluţie de a găsi termopane ieftine este aceea de a avea câteva repere legate de componenţa unei ferestre termopan. Aceasta se compune din trei elemente obligatorii: profilele PVC, geamul şi feroneria. La acestea se mai pot adăuga şi alte componente cum ar fi rulouri exterioare, glafuri, plase pentru ţânţari sau jaluzele verticale sau orizontale. Ele sunt facultative însă îţi pot creea un plus de confort pe care n-ar trebui să îl ratezi.

În portofoliul de aplicații web ale firmei Delfin Software se află și un calculator pentru prețuri termopane (realizat folosind html+css+js+ajax+php) ce a fost implementat pe ai multe siteuri, în diferite forme:

Pagina de prezentare a proiectului, la care găsiți mai multe detalii, este www.calculator-termopane.com.

 

Cum îţi configurezi o fereastră termopan ieftină

Pentru a îţi configura cea mai ieftină fereastră termopan trebuie să te orientezi spre cele mai ieftine componente ale acesteia şi pe o structură cât mai simplă. O fereastră este structurata pe canaturi, adică pe zone separate de profile din PVC.

Ferestre termopan

Cea mai ieftină fereastră este cea cu un singur canat însă cele mai des întâlnite sunt cele cu două sau trei canaturi. Numărul de canaturi trebuie ales însă şi în funcţie de suprafaţa ferestrei, în ansamblul ei. Fiecare canat poate avea tipuri diferite de ferestre, în funcţie de cum se deschid acestea.

ferestre termopan
Featrastră termopan cu 3 canate: deschidere simplă + oscilobatantă + fixă

După criteriul deschiderii, ferestrele termopan sunt împărţite în mare în trei categorii principale: fixe, cu deschidere doar pe orizontală şi cu deschidere atât pe orizontală cât şi pe verticală (oscilo-batante). Enumerarea este în funcţie de preţ, iar diferenţa de cost dintre acestea e făcută de feronerie (sistemul de închidere-deschidere).

Ferestrele fixe sunt cele mai ieftine pentru că nu se deschid şi nu au nevoie de feronerie. Cele cu deschidere doar pe orizontală au un preţ mediu pentru ca feroneria nu este la fel de complexă precum cea de la ferestrele care se deschid atât pe orizontală cât şi pe verticală.

Recomandabil ar fi să alegi o fereastră cu două canaturi care să cuprindă o fereastră fixă şi una care se deschide atât pe orizontală cât şi pe verticală pentru că este cea mai practică.

Tamplarie pvc

Preţul unei ferestre termopan este format din preţul profilelor PVC şi preţul geamurilor. Cele mai ieftine profile PVC sunt cele cu trei camere şi o grosime a pereţilor de aproximativ 3 centimetri. Dacă îţi doreşti o calitatea mai bună încearcă să alegi profile cu patru, cinci sau şase camere. Unii producători au scos pe piaţă şi profile PVC cu şapte camere. Grosimea pereţilor profilelor poate ajunge până la şase, şapte centimetri sau chiar mai mult.

Geamuri termopan

Geamul termopan este cel care ocupă cea mai mare parte din suprafața unei ferestre astfel încât costul acestuia este reprezentativ. Cele mai ieftine geamuri termopan sunt cele cu două foi de sticlă (low-e + clar), fără gaz inert între ele. La pagina „geamuri termopan pret” a unui dintre siteurile de mai sus aveți prețurile calculate pentru geam termopan fără un gaz inert (argon, de ex.) între ele.

Poţi opta însă spre variante mai scumpe, chiar dacă la început vei da mai mulţi bani. Pe termen lung îţi vei scoate investiţia deoarece economiile cu energia termică vor fi mai mari. O variantă foarte bună în ceea ce priveşte raportul calitate-preţ este geamul termopan cu o foaie de sticlă clară şi una Low-e, cu gaz inert între ele.

Încercând să tragem o concluzie, cele mai ieftine termopane par a fi cele profile PVC cu trei camere şi geamuri cu două foi de sticlă (clar+low-e). Ideal ar fi să tragi singur o concluzie folosind softurile online de tip calculator termopane.

Informații mult mai detaliate veți putea găsi la https://www.apetrei.info/calculator-termopane-ieftine/.