Locuri de vizitat în Thailanda: Grădina Botanică Tropicală Nong Nooch şi Pattaya

În Thailanda vei găsi multe zone cu vegetaţie din abundenţă, multe grădini şi oraşe în care vegetaţia este mereu respectată şi conservată. Grădina Botanică Tropicală Nong Nooch şi Pattaya sunt cele mai bune exemple de îmbinare perfectă între distracţie, relaxare şi peisaje superbe. De la viaţa de noapte de o efervescenţă ieşită din comun până la cele mai interesante specii de plante şi de flori pe care le-ai întâlnit, cele două obiective turistice amintite vor face parte întotdeauna de pe harta destinaţiilor turistice de vis din Thailanda.

Locuri de vizitat în Thailanda: Grădina Botanică Tropicală Nong Nooch şi Pattaya

Grădina Botanică Tropicală Nong Nooch se întinde pe 2.4 km pătraţi şi este de departe unul dintre acele obiective turistice din Thailanda pe care niciun turist nu ar trebui să le rateze. Da, sunt multe atracții turistice din Thailanda care merită vizitate, dar această grădina botanică tropicală este pe primul loc mereu. Este un centru ştiinţific uriaş dedicat cicadelor, cu o bancă de gene pentru cicade.

La început s-a dorit realizarea unei plantaţii de pomi fructiferi pe locul unde e acum grădina botanică, plină de mango, portocale şi nuci de cocos, alte fructe locale. Însă destinaţia pământului cumpărat s-a schimbat după o vizită a proprietarilor terenului în alte ţări. Acolo au văzut grădini renovate şi s-au decis să transforme totul într-o grădină tropicală cu flori şi plante multicolore. În primele săptămâni, luni de funcţionare, spaţiul era doar pentru conservare botanică, însă mai târziu grădina botanică tropicală a fost inclusă în circuitul turistic. În interiorul sau au fost amenajate case în stil thailandez, vile, săli de seminar, de banchet, piscine, restaurante pentru turişti.

Grădina Botanică Tropicală este deschisă pentru public din 1980, este cea mai frumoasă şi mai spectaculoasă din Asia de Est,a vând peste 2.000 de vizitatori din toată lumea pe zi, asta înainte de pandemie.

Turiştii ajunşi aici pot vedea fel de fel de plante şi flori deosebite, pot participa la experienţe religioase şi ceremonii, la demonstatii de arte marţiale, la masaj sau la spectacole cu elefanţi. Grădina Botanică Tropicală are mai multe secţiuni: franceză, europeană, Stonehenge, Cactus şi alte specii, plante pestriţe, Dealul Fluturilor, valea florilor, zona orhideelor, zona cactuşilor, zona cicadelor etc.

Vei descoperi în special plante şi flor din Asia de Sud-Est, specii de cicade din America Centrală, specii tropicale americane de cicade.

Locuri de vizitat în Sri Lanka

Locuri de vizitat în Thailanda: Grădina Botanică Tropicală Nong Nooch şi Pattaya

Un oraş thailandez aparent fără nicio însemnătate prea mare pentru turism, Pattaya se află în topul celor mai căutate locuri de vizitat în Thailanda. Pattaya este pe coasta de est a Golfului Thailandei, la doar 100 km de Bangkok. Numele sau vine de la numele vântului care bate dinspre sud-vest către nord-est la începutul sezonului ploios. Pattaya a fost un sat pescăresc până prin anii 1960. Turismul a început odată cu Războiul din Vietnam, când americanii au venit pentru relaxate şi pentru odihnă. Vestea despre acel sat deosebit s-a răspândit repede aşa că au început să vină din ce în ce mai mulţi turişti în zonă. În prezent sunt milioane de turişti care aleg Pattaya.

Pattaya găzduieşte multe festivaluri şi manifestări culturale, e chiar şi un festival internaţional de muzică acolo, anual, în martie, şi o săptămână de plimbări cu ambarcaţiuni pe apă, de la finele lui aprilie până în mai. Poţi gusta cât te mai odihneşti nişte orez prăjit, delicatesă tipică oraşului, participi şi la maraton, în iulie, dar şi la festivalul de chitară clasică în octombrie.

Viaţa de noapte este de o efervescenţă nemaintalnită în Pattaya, poţi să faci nopţi albe oricând te afli acolo, ai şi plaje superbe unde te poţi bronza şi te poţi plimba noaptea sau ziua.

Şi dacă eşti sportiv poţi să practici surf, înot, să navighezi pe apă cu ambarcaţiuni, să faci tururi în insulele din jur, bungee jumping, skydiving, ciclism, go-Karting, thai boxing, paintball. Plus că găseşti zone pentru golf, dar şi restaurante pentru aproapte toate bucătăriile şi gusturile din toată lumea, cu o diversitate uriaşă de meniuri şi mâncăruri gata de servit.